Aria de afaceri

Proiecte Vivera

Proiecte Eoliene, Proiecte Fotovoltaice, Proiecte Solare

Vivera detine in acest moment 5 proiecte eoliene “Ready to Build”. Aceste proiecte eoliene sunt realizate în diverse zone din tara și în eventualitatea în care acestea prezintă interes va putem pune la dispoziție toate specificațiile tehnice necesare. In cele ce urmeaza va prezentam o scurta descriere a energiei eoliene, dar si beneficiile investitiilor in Parcuri Eoliene.

Vânturile se formeaza deorece soarele nu încalzeste Pamântul uniform, fapt care creeaza miscari de aer. Energia cinetica din vânt poate fi folosita pentru a roti niste turbine, care sunt capabile de a genera electricitate. Unele turbine pot produce 5 MW, desi aceasta necesita o viteza a vântului de aproximativ 5,5 m/s, sau 20 de kilometri pe ora. Putine zone pe pamânt au aceste viteze ale vântului, dar vânturi mai puternice se pot gasi la altitudini mai mari si în zone oceanice. Energia eoliana este folosita extensiv în ziua de astazi, ai turbine noi de vânt se construiesc în toata lumea, energia eoliana fiind sursa de energie cu cea mai rapida crestere în ultimii ani. Majoritatea turbinelor produc energie in 25 % din timp, acest procent crescând iarna, când vânturile sunt mai puternice. Se crede ca potentialul tehnic mondial al energiei eoliene poate sa asigure de cinci ori mai multa energie decât este consumata acum. Acest nivel de exploatare ar necesita 12,7 % din suprafata Pamântulului (excluzând oceanele), sa fie acoperite de parcuri de turbine, presupunând ca terenul ar fi acoperit cu 6 turbine mari de vânt pe kilometru patrat. Aceste cifre nu iau înconsiderare îmbunatatirea randamentului turbinelor si a solutiilor tehnice utilizate.

Din prisma investitorului, parcurile eoliene sunt foarte profitabile astazi in Romania, nu numai pentru investitor, dar si pentru comunitatea unde se infiinteaza parcul eolian.

Parcurile eoliene sunt foarte profitabile

Majoritatea turbinelor produc energie in 25 % din timp, acest procent crescând iarna, când vânturile sunt mai puternice. Se crede ca potentialul tehnic mondial al energiei eoliene poate sa asigure de cinci ori mai multa energie decât este consumata acum. Acest nivel de exploatare ar necesita 12,7 % din suprafata Pamântulului (excluzând oceanele), sa fie acoperite de parcuri de turbine, presupunând ca terenul ar fi acoperit cu 6 turbine mari de vânt pe kilometru patrat. Aceste cifre nu iau înconsiderare îmbunatatirea randamentului turbinelor si a solutiilor tehnice utilizate.

Din prisma investitorului, parcurile eoliene sunt foarte profitabile astazi in Romania, nu numai pentru investitor, dar si pentru comunitatea unde se infiinteaza parcul eolian.

Beneficii

Principalele beneficii ale investitiei in parcuri eoliene sunt:
  • Pentru fiecare MWh produs si livrat in Sistemul EnergeticNational ( SEN), produs din energie solara fotovoltaica se primesc 2 certificate verzi (conform legii 220/2008 modificata prin legea 139/2010)
    Pret mediu certificate verzi: 1 certificat verde = 50 Euro.
    Perioada minima garantata a numarului de certificate verzi pentru energie eoliana de 15 ani, incepand de la data punerii in functiune a instalatiei.
  • Recuperarea investitiei se face in 5 pana la 10 ani in functie de mai multi factori.
  • Durata de viata de 30 ani.
  • Pretul scazut al terenurilor.

Proiecte fotovoltaice

20 de proiecte fotovoltaice „Ready to Build”

Vivera detine in acest moment 20 de proiecte fotovoltaice „Ready to Build”. Aceste proiecte fotovoltaice sunt realizate în toată tara și în eventualitatea în care acestea prezintă interes va putem pune la dispoziție toate specificațiile tehnice necesare. In cele ce urmeaza va prezentam o scurta descriere a energiei fotovoltaice , dar si beneficiile investitiilor in Parcuri Fotovoltaice.

Energia fotovoltaica este energia care poate fi folosita oriunde atat cat e nevoie. Este o energie relativ simplu de obtinut, predictibila in mare masura si perfect compatibila cu multe tipuri de consum energetic, de exemplu cu cel aferent racirii sau chiar cu cel industrial specific functionarii intr-un schimb de lucru .